Om oss


Jeg har lang erfaring med hund, og har hatt flere ulike raser i eget eie (mastiff, terrier, og blandingshunder), samt trent og tilbragt mye tid med andre sine hunder. 


Hund har vært, og er en livsstil for meg. Jeg har også alltid brukt mye tid på hundene mine, men kom til et punkt hvor jeg ønsket en rase som krevde mindre arbeid for å passe inn i vår familie med små barn. Etter en del undersøkelser konkluderte jeg med at colliens rasebeskrivelse passet best med vår livsstil. 


Jeg kontaktet flere oppdrettere for å kartlegge hvorvidt jeg oppfattet rasen «riktig», og ville gjerne avklare noen av mine "bekymringer" i forkant. Gjennom min egen kartlegging ble jeg helt sikker på valg av rase, og ikke minst valg av oppdretter. At det ble collie på oss, har jeg ikke angret en dag på, tvert i mot blir jeg gladere i rasen for hver dag som går!


Min erfaring med collien er at de er utrolig tilpasningsdyktige, lydhøre og et perfekt familiemedlem med mye personlighet. 


For oss er hundene mest familie og "hverdager", og de er med på alt de kan være med på - enten det er i stallen, lange turer, kaffebesøk eller jobb. Hundene mine er også trygge og klarer seg veldig fint alene hjemme når de ikke får være med oss. Utstilling er en aktivitet vi har blitt interessert i etter at vi fikk oss collie, og vi deltar så ofte vi kan så fremt familielogistikken tillater det.


Jeg ønsker å være en seriøs oppdretter, med fokus på kvalitet gjennom å avle på rasetypiske, friske individ og strebe etter å "forbedre" rasen ytterligere gjennom å kombinere hunder som utfyller hverandre godt. Dette uten å gå på bekostning av gemytt! Det er viktig for meg å lære mest mulig om de kombinasjonene jeg er interessert for å sikre at det er gode forutsetninger for at vi oppnår det vi streber etter. 


Jeg ønsker å legge til rette for en god relasjon med mine valpekjøpere, da det er viktig for meg at valpekjøper føler seg ivaretatt av meg som oppdretter.